Derfor udløber en webside, hvis du er for længe om det

Share

Har du været ude for at få besked om at en webside, du har besøgt, pludselig er udløbet?

Det sker oftest når du køber ind på nettet (webshop), er på en firma-webside hvor du har indsat et filter om at du kun vil præsenteres for websider med et bestemt indhold (f.eks. sider hos en ejendomsmægler hvor du eks. kun vil hvor du kun vil præsenteres for eks. rækkehuse) sider hvor du skal logge ind.

Grunden er at får tildelt en slags “Indkøbskurv” (session cookie) hvert sted du handler eller besøger. Denne indkøbskurv bruger systeme til at holde styr på hvad der skal præsenteres for netop dig.

Systemet slår op i denne indkøbskurv mange gange, når du skifter mellem siderne eller vælger noget, og for at det skal gå hurtigt, så du ikke skal vente for længe, gemmes indkøbskurven i hukommelsen (RAM) frem for på disken, der er langsom.

Lige som mennesker, kan en maskine kun håndtere en vis mængde “kunder” ad gangen. Nogle “kunder” er hurtige og andre er længe om det. Men webserveren kan ikke se om du bare står og “overvejer dit køb” meget længe eller om du har “forladt butikken”.

Derfor tømmer den “indkøbskurven” for “kunder” som den tror har “forladt butikken” og stiller kurven klar til en ny “kunde”.

Og det er på dét tidspunkt du får beskeden, hvis du stadig er i “butikken” og “shopper videre”.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse bliver aldrig offentliggjort eller videregivet. Obligatoriske felter er markeret med *

*
*